Wil jij graag jouw woning verkopen? Of wil jij zo veel mogelijk garantie hebben dat jij jouw woning succesvol gaat verkopen? Dan hebben we hier een aantal handige tips voor jou. Ondanks dat je het vaak niet in de hand hebt, zijn er wel een aantal handige tips om mee te nemen in het verkoopproces die de kansen op verkoop vergroten.

Het schoonmaken van het huis

Deze tip is redelijk vanzelfsprekend, maar wel erg belangrijk om serieus te nemen. Wanneer potentiële kopers een huis binnenlopen, willen ze niet geconfronteerd worden met onderhoudswerk. Heb jij grote raampartijen? Zorg dan dat ze goed schoongemaakt zijn. Zo zien mensen sneller het pluspunt van het vele natuurlijke licht, in plaats van het nadeel dat er extra schoonmaakwerk bij komt kijken. Zorg ook dat speelgoed, oud papier, vuilnis of ander ongeorganiseerd gerein netjes weggeborgen of opgeruimd is.

Zorg dat de keuken spik en span is

Wanneer mensen een huis kopen, dan is hygiëne een belangrijk punt op de radar. Zorg dat jouw keuken en aanrechtblad er zo schoon mogelijk uitzien. Zorg dat zoveel mogelijk decoratieve spullen en elektronische apparaten tijdelijk weg worden gehaald. Niet alleen oogt de keuken hierdoor groter, maar ook ziet het er een stuk schoner uit. Twee belangrijke pluspunten in de ogen van een potentiële koper.

De garage leeghalen

Veel potentiële kopers hechten veel waarde aan een grote garage waar ze veel spullen in kunnen opbergen. Wij raden daarom aan om jouw garage zo leeg mogelijk te houden. Hoe leger en opgeruimd de garage is, hoe groter deze oogt. De potentiële koper zal gelijk denken dat er altijd genoeg opbergruimte is voor tuingereedschap, seizoensdecoratie en meer.

Tip: wil je je huis in Antwerpen verkopen? Laat dan je woning verkopen door Heylen Vastgoed. Zij hebben jarenlange ervaring op het gebied van vastgoed in Antwerpen.

Zorg dat er zo min mogelijk persoonlijke spullen zichtbaar zijn

Dit is ook een belangrijk punt om niet te vergeten. Zorg dat het washok of wasgoed niet in het zicht is, dat er zo min mogelijk familiefoto’s op de kastjes staan en dat de decoratie neutraal oogt. Een verkoop heeft de meeste potentie tot slagen wanneer potentiële kopers zo min mogelijk worden geconfronteerd met het feit dat er momenteel mensen wonen. Ze willen namelijk hun zelf visualiseren in het huis. Wanneer er te veel persoonlijke spullen zichtbaar zijn, wordt dit lastiger om te visualiseren. Dit is een van de grote redenen waarom verkopen vaak niet slagen.

Laat het huis zo neutraal mogelijk ogen

Mocht jouw huis een aantal felle en gedurfde kleuren op de muur hebben? Dan is het zeker belangrijk om te overwegen of deze muren wellicht geverfd moeten worden voordat er foto’s voor de advertenties worden gemaakt. Felle kleuren schrikken veel potentiële kopers af, terwijl neutrale kleuren mogelijkheden bieden. De neutrale kleuren voelen als een nieuw canvas waar potentiële kopers zelf hun persoonlijkheid aan kunnen toevoegen.