Steeds meer mensen laten hun woning isoleren, omdat er veel verschillende voordelen aan zitten. Door je woning te laten isoleren wordt warmte namelijk beter vastgehouden. Hierdoor heb je een prettig klimaat in huis, terwijl je de verwarming juist minder vaak en minder hoog aan hoeft te zetten. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar je kan er ook nog een heleboel geld op je energierekening mee besparen. Soms kan het echter lastig te bepalen zijn welk deel van je huis je het beste kan laten isoleren. Daarover kan je in dit artikel meer lezen.

Dakisolatie

Omdat warmte opstijgt, gaat een heleboel warmte via je dak verloren. Daarom is dakisolatie een goede manier om zo veel mogelijk warmte binnen te houden. Dit kan je zowel via binnen als via buiten laten doen. Je dak via buiten isoleren is een stuk duurder van via binnen, maar daar staat weer tegenover dat via binnen isoleren een heleboel ruimteverlies kan veroorzaken. 

Zoldervloerisolatie

Wanneer je niet van plan bent je zolder als woonruimte te gebruiken, kan je beter je zoldervloer dan je dak isoleren. Zoldervloerisolatie is namelijk een stuk makkelijker aan te brengen en omdat het een kleinere oppervlakte betreft, heb je ook minder materiaalkosten. 

Muurisolatie

Wanneer je in een vrijstaand huis woont, gaat niet alleen via je dak veel warmte verloren, maar ook via de buitenmuren, omdat er geen andere panden zijn die de warmte enigszins isoleren. In dat geval is het dus een goed idee om (ook) je buitenmuren te laten isoleren. Dit kan je bijvoorbeeld doen met behulp van minerale wol, ecologische isolatiematerialen zoals schapenwol of kurk of isolatieplaten van kunststof. Maar wanneer je huis spouwmuren heeft, kan je deze het best laten vullen met spouwmuurisolatie. Dit is namelijk de meest eenvoudige én goedkope manier van muurisolatie.