Jaarlijks geven we honderden euro’s uit aan energie. Gas om onze woning te verwarmen en om te douchen en stroom voor al onze elektrische apparaten. Maar je kunt veel doen om te besparen op deze energiekosten. In deze blog vind je meer informatie over hoe je slim kunt besparen. Wil je precies weten hoe zuinig jouw woning is? Een energielabel aanvragen in Eindhoven is dan een goed idee. Een deskundige komt de woning opmeten en komt met een advies op maat. 

Waarom besparen op energie?

Dit financiële voordeel van energie besparen is één van de hoofdredenen waarom mensen dit doen. Een tweede reden is een meer idealistische afweging. Een andere reden om energie te besparen is dat je hier het milieu spaart. Energie besparen is alweer zo’n stap in de richting van een meer duurzamere samenleving. Een stap die relatief weinig inspanning vraagt en een absolute win-win situatie oplevert. Hieronder vind je tips hoe je energie kunt besparen voor jouw woning in Eindhoven. 

Een aantal goede bespaartips

Eigenlijk weet iedereen wel dat het goed is om energie te besparen. Maar in de drukke maatschappij waarin we vandaag de dag leven wil het echter nog wel eens aan onze aandacht ontsnappen. Daarom hier een paar tips die je op eenvoudige wijze helpen energie te besparen. Waarschijnlijk denk je bij het lezen “oh ja” en dat is precies de bedoeling. We creëren graag een stukje bewustwording in de hoop dat je de tips ook echt in de praktijk zal gaan gebruiken.

  • Zet een uurtje voor je naar bed gaat de kachel al laag. De warmte is echt niet zomaar de kamer uit. Zo spaar je energie zonder dat je het koud krijgt.
  • Zorg voor goede tochtstrips op plaatsen waar dit nodig is. Check jouw brievenbus bijvoorbeeld eens. Dit is vaak een plek waar veel kou het huis binnenkomt.
  • Als je nieuwe huishoudelijke apparatuur nodig hebt, koop dan energiezuinige apparatuur. Het energielabel op de apparatuur vertelt je meer over de energiezuinigheid van deze apparaten.
  • Over huishoudelijke apparatuur gesproken…. De wasmachine wordt uiteraard erg veel gebruikt en is hierdoor een zekere energievreter. Vaak wordt de was op een lagere temperatuur ook heel goed schoon. Probeer dit gewoon eens, want door op een lagere temperatuur te wassen spaar je gewoon energie. En wederom zonder moeite.
  • Misschien heb je nog wel een aantal gloeilampen in gebruik. Vervang deze alsjeblieft zo snel mogelijk door led lampen. Deze zijn overal verkrijgbaar en met deze led lampen bespaar je direct energie.

Investeer in isolatie of zonnepanelen om jouw woning van het D-energielabel naar B of A te krijgen.