In huis zijn vele materialen te gebruiken en te combineren. Persoonlijk zijn wij helemaal fan van het werken met hout. Hout is een goede en leuke manier om warmte in huis te creëren. Wat ons betreft kun je nooit genoeg hout in huis gebruiken. Echter zal het materiaal wel goed moet worden gecombineerd met andere elementen in huis. We vertellen jullie graag wat meer hierover. 

Het gebruiken van hout zie je vaak terug in een houten tafel, stoel of een houten vloer. Het natuurlijke materiaal geeft zonder moeite warmte en sfeer aan huis. Wanneer we kijken naar een houten vloer, dan geeft dit letterlijk veel meer warmte dan een stenen of metalen vloer. Het natuurlijke materiaal is goed te combineren met andere materialen zoals metaal. Samen zorgen deze producten voor een goede akoestiek in de ruimte. Wat wij zo mooi vinden aan hout is, dat het niet zo gepolijst is als een meubel gemaakt van RVS. Het karakter van een meubel blijft zo mooi bewaard. 

Er zijn naast de vele mogelijkheden om hout te gebruiken, ook veel verschillende soorten hout maar men uit kan kiezen. Eikenhout, Notenhout, Teakhout, Beukenhout en MDF zijn de meest voorkomende op gebied van interieur. Je kunt ook nog onderscheid maken in de grote en grove van het hout. Wil je bijvoorbeeld een landelijke sfeer in huis creëren? Ga dan voor meubels gemaakt van grove en robuuste houtsoorten. Wil je voor een industriële look gaan? Kies dan voor wat slankere houtsoorten. Je kunt nooit te veel hout gebruiken, zolang de balans in de kamer maar intact blijft. Het is ook belangrijk om te zorgen dat alle hout elementen niet te veel in elkaar over lopen. Heb je bijvoorbeeld een donkere vloer? Ga dan voor lichte houtsoorten. Door verschillende tinten te gebruiken houd je de warmte in het interieur. 

Het hebben van houten aspecten zorgt voor sfeer en warmte in huis. Echter is het wel noodzakelijk om het natuurlijke materiaal goed te onderhouden. Gebeurt dit niet, dan zal het hout veranderen waardoor het contrast in huis ook zal veranderen. Het is daarom verstandig om hout altijd een beschermlaagje te geven, door middel van blanke lak. De blanke lag zal ervoor zorgen dat de origineel houtkleur mooi blijft. 

Wat zijn materialen die jullie graag combineren met hout? Laat het ons zeker weten in de reacties.